Yaşam

Krokan çalısı nedir ve nasıl yapılır? MasterChef Krokan çalı tarifi ve nasıl yapılır! Krokan çalısı nasıl pişirilir?

TV8’de yayınlanan MasterChef yarışı heyecanla devam ediyor. Bu akşam yayınlanan bölümde krokan çalısı yapıldı. İzleyiciler krokan çalısının tanımını araştırmaya başladı. Peki Crokan çalısı nedir ve nasıl yapılır? MasterChef Crokan çalı tanımı ve hazırlanışı! Krokan çalısı nasıl pişirilir? Detaylar burada…

KROKAN BUSH NEDİR?

Krokan kelimesinin kökeni; Fransız mutfağına dayanmaktadır. Fransızca’da “çıtır” anlamına gelen “croquant”, klasik olarak Fransız mutfağının en popüler atıştırmalıklarından biri olarak tanımlanıyor. Türk mutfağında birçok lezzeti süslemek veya tatlandırmak için sıklıkla tercih edilen krokan; Karamelize şekerin çeşitli kuruyemiş ve kuru meyvelerle birleştirilmesiyle yapılan bir tatlı veya atıştırmalık türü olarak tanımlanabilir.

Kişinin isteğine göre krokanda; Yer fıstığı, antep fıstığı, fındık, badem, susam, kuru üzüm ve kuru kayısı gibi malzemeler kullanılabilir. krokan; Çıtır çıtır formuyla gün içerisinde enerji depolamak için oldukça uygun bir atıştırmalık seçeneği olabilir. Kroket yapımında kullanılan malzemelerin isteğinize göre değişebileceğini unutmamak gerekir.

CROCKAN BURCU AÇIKLAMA MALZEMELER

12 yemek kaşığı (1 1/2 çubuk) tuzsuz tereyağı

1/4 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 1/2 su bardağı elenmiş un

7 büyük yumurta

PASTA KREMASI İÇİN

6 büyük yumurta sarısı

1/2 su bardağı şeker

1/2 su bardağı elenmiş çok amaçlı un

2 bardak süt

3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

2 ons koyu yarı tatlı çikolata

2 çay kaşığı sıcak su ile karıştırılmış 2 çay kaşığı hazır espresso tozu

KARAMEL İÇİN

2 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı mısır şurubu

KROKAN BURCU NASIL YAPILIR?

Hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şekeri ekleyip kaynatın. Kaynayan suya unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Isıyı kapatın ve bir kenara koyun. Soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.

Hamuru sıkma kabına alıp yağlı kağıt üzerine eşit büyüklükte sıkın.

190 derecede 35 dakika pişirin.

Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.

Karamel sos için şeker ve suyu ocağa alıp rengi dönene kadar pişirin.

Hamurun dibine bir delik açın ve kremayı sıkın. Üzerine sıcak karamel sosu dökün.

haber-gokceada.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu